Design thinking trening u Zaječaru – od ideje do inovacije

  by    0   0

Timočki omladinski centar drugu godinu za redom organizuje trening za Design thinking.

Petodnevni Design thinking trening predstavlja intenzivno, praktično iskustvo u učenju koje će vas izazvati da izađete iz svojih cipela, zakoračite  u stvarni svet da biste razgovarali sa ljudima i testirali svoje ideje. Nakon 5 dana iskustvenog učenja, odnosno učenja zasnovanog na vašim projektima bićete spremni da primenite DT metodoligiju i dizajnirate vaše proizvode i/ili usluge i/ili rešenja za izazove sa kojima se vaša organizacija suočava.

Trening se bazira na dugogodišnjem iskustvu Design Thinking praktičara. Namenjen je mladim ljudima sa inovativnim idejama, mladim preduzetnicima, frilenserima i drugim mladima koji žele da na inovativan način reše društvene probleme ili jednostavno žele da kreiraju novi proizvod ili uslugu.

Pristup trenera je takav da polaznici pored same design thinking tehnike i generisanja inovativnih rešenja ovladaju filozofijom brzog eksperimentisanja koja je univerzalna i može da se primeni na bilo koji inovacioni proces. Stoga oni uče svoje polaznike kako da razmišljaju i koju strategiju da primene kako bi najefikasnije, a u skladu sa svojom ekspertizom i prethodnim iskustvom, došli do invoativnih rešenja.

Polaznici će tokom treninga imati prilike da ovladaju Design thinking metodologijom, učeći alate i tehnike koje će primeniti na svojim idejama. Kroz niz pažljivo kreiranih, interaktivnih i inkluzivnih aktivnosti, polaznici će naučiti kako da primene Design thinking na reševanju svojih problema i razvoju svojih ideja.

ŠTA  ĆETE NAUČITI NA TRENINGU:

– Razumećete 4 ključna koraka DT pristupa koji će vam pomoći da kreirate inovativna rešenja za izazove iz stvarnog sveta

– Kako da pristupite istraživanju potreba vaših korisnika i prepoznate iste

– Kako da strateški sintetišete vaša korisnička istraživanja i tako identifikujete mogućnosti za dizajn vaših proizvoda i/ili usluga

– Kako da koristite kreativne tehnike da biste brzo razvili prototipe i učinili da vaša ideja oživi

– Naučićete kako da efikasno testirate svoje ideje i implementirate feedback od korisnika

Design Thinking je sistematski pristup rešavanju problema koji:

  1. u centar stavlja krajnjeg korisnika,
  2. orijentisan je na mogućnosti
  3. pruža više opcija i
  4. iterativan je u svom pristupu

Program:

  • Uvod u design thinking
  • KORAK 1: FAZA INSPIRACIJE
  • KORAK 2: FAZA IDEJACIJE
  • KORAK 3: FAZA PROTOTIPIRANJA
  • KORAK 4: FAZA IMPLEMENTACIJE

Ko može da se prijavi:

Na konkurs se mogu prijaviti mladi (od 18 do 30 godina), mladi sa inovativnim idejama, mladi preduzetnici i freelanceri ili predstavnici organizacija mladih i za mlade iz Zaječarskog i Borskog okruga.

Ukoliko imate motivaciju, želju za novim znanjima, ukoliko ste komunikativni, kreativni i spremni na lični napredak pozivamo vas da se prijavite.

Kako da se prijavite:

Prijavite se popunjavanjem prijavnog forumalara do 8. decembra 2018. godine.

Odabrane učesnike kontaktiraćemo u ponedeljak 10. decembra 2018. godine.

Za učesnike koji dolaze van Zaječara će po potrebi biti refundirani putni troškovi i obezbeđen smeštaj.

Kada i gde će biti održana obuka:

Design thinking obuka biće održana od četvrtka 12. do nedelje 16. decembra 2018. godine u Prostoru za POMAK u Zaječaru (Generala Gambete 44, 8. sprat).

Za sve dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate kancelariju TOC-a na telefon 069 444 1091 ili  e-mail office@toc.rs .

Obuku za primenu inovativne metodologije Design thinking organizuje Timočki omladinski centar u okviru projekta Think outside the box uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Srbiji.

Predavači:

Deniz Hoti je nagrađivani socijalni dizajner, preduzetnik, omladinski lider i konsultant u oblastima javnog  zagovaranja, društvenih inovacija i prikupljanja sredstava, sa više od 9 godina iskustva u civilnom sektoru u Srbiji. Nagrađivani je ekspert za dizajniranje edukativnog programa „Kad porastem biću…“ (II mesto na nacionalnom takmičenju primera dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, Euroguidance centar Srbija) u 2017. godini. U ime Krovne organizacije mladih Srbije imenovan je za eksperta u Timu Evrope, dok je u ime Nacionalne Asocijacije Praktičara/ki Omladinskog Rada imenovan za mentora u Regional Social Innovation Policy Lab-u u okviru You SEE platforme.
Radio je kao trener sa decom i mladima, odraslima, vladom, osnovnim i srednjim školama, OCD, ustanovama kulture i kompanijama. Zajedno sa njima dizajnirao je iskustvo učenja za više od 1500 ljudi, iz 12 različitih zemalja. U svoje slobodno vreme pokreće organizacije i društvene biznise. Osnivač je Connecting-a.
Zaljubljen je u Design Thinking i zna da pravi pivo.

 

 

 

Nikola Rajić radi kao Agile Master i Design Thining Coach u kompaniji Robert Bosch. Studirao je Design Thinking na HPI School of Design Thinking na Potsdam univerzitetu u Nemačkoj. Iza sebe ima objavljen naučni rad na temu „Specifičnosti primene metode Design Thinking u fazi ideacije“, koji je predstavio na Skupu privrednika i naučnika SPIN 2015 u Privrednoj komori Srbije.

Pre zaposlenja u kompaniji Robert Bosch, radio je u organizaciji Impact Hub Beograd, sa društvenim preduzetnicima u razvoju njihovih proizvoda i usluga koristeći Design Thinking metodologiju. Sertifikovan je Erickson timski kouč, NLP Master i već 7 godina se bavi treninzima.

Želi da radi sa što većim brojem mladih kako bi osnažio njihovo kreativno samopouzdanje.

 

 


Povezani članci

Pokreni DOBAR Biznis u Zaječaru

Zainteresovani da pokrenete sopstveni biznis? Želite da znate šta je to društveno odgovorno preduzetništvo? Mi smo tu da ti pomognemo da ideju pretočiš u biznis plan kroz društveno odgovorno preeduzetništvo! 🙂 Pokreni DOBAR Biznis! predstavlja jednodnevni trening sastavljen od tri radionice na kom ćete steći osnovno znanje o ovoj temi i saznati više o Social […]

Opširnije...

Radionica – Javni nastup, kako da predstavite sebe

Komunikacija je možda jedan od najvažnijih segmenata u biznisu. Bilo da želite da prodate neki proizvod ili želite da predstavite nešto što radite, potreban vam je dobar javni nastup. Kako bi ono što želite da kažete došlo do vaše ciljne grupe, potrebno je definisati dobru poruku koju želite da prenesete, ali i da znate kako […]

Opširnije...

Dokumentarni film Obrazovanje za 4.0 revoluciju gostuje u Zaječaru

Roboti, automobili bez vozača, otključavanje vrata očima su naša realnost. Ove tehnologije već postoje i postaju sveprisutne širom sveta. Ako nismo spremni za ovu promenu u tehnologiji mi ćemo ostati bez dobrobiti i bogatstva koju će ona prouzrokovati. Međutim ako pripremimo svoju decu, ona će biti u prilici da upravljaju tehnologijom, a ne da tehnologija […]

Opširnije...

Promocija programa ERAZMUS za mlade preduzetnike u Zaječaru

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog okruga u saradnji sa Timočkim omladinskim centrom, organizovaće info dan „Programi Evropske unije za mala i srednja preduzeća“, koji će se održati u sredu, 6. marta 2019. godine sa početkom u 11.30 u Velikoj sali Regionalne privredne komore, ul. Nikole Pašića, 37 u Zaječaru.

Opširnije...

Cyber security radionica – Phishing

Pored MeetUp-ova na različite, a opet slične teme, počinjemo i sa realizacijom jednodnevnih radionica koje mogu pomoći u poslovanju mladim preduzetnicima i frilenserima koji rade putem Interneta. Prva u nizu radionica biće održana u subotu 23. Februara 2019. Godine u 17 časova u Prosotru za POMAK. Tema radionice je Cyber Security-a i kako se zaštiti […]

Opširnije...

Komentarisanje je zatvoreno.

Nazad na vrh