GOVORNICI

Aleksandar-Radisavljevic-RAAL

Aleksandar Radisavljević – RAAL

Godinama slušamo o firmi iz Zaječara koja proizvodi zvučnike i slušalice visokog kvaliteta za američko i evropsko tržište. Kako entuzijazam i inovativnost mogu prerasti u ozbiljan posao, pokazuje primer zaječarske firme RAAL, koja se bavi ručnom proizvodnjom zvučnika visoke klase. Firma postoji već 14 godina. Bavi se uskospecijalizovanom proizvodnjom TRUE RIBBON visokotonaca. Ovi zvučnici pripadaju takozvanoj „High End“ tehnologiji namenjenoj vrhunskim audiofilima koji su za svoje zadovoljstvo spremni dobro da plate. Postoji pet firmi u svetu sa sličnim programom, ali zvučnici koji se proizvode u Zaječaru nisu porozni, zahvaljujući tehničkim rešenjima inovatora Aleksandra Radisavljevića: „Sama tehnologija je jednostavna, ali ima cake da se izvede kako treba. To vam je kao burek; pravi se od četiri iste stvari – vode, brašna, ulja i sira, a opet je svaki različit.“

Jovana-Zivkovic---Whisperr

Jovana Živković – Whisperr

Jovana Živković, mlada Zaječarka napravila je sa prijateljicom startap aplikaciju Whisperr koja je sve uspešnija u svetu sve popularnijih dejting aplikacija. Kaže da joj se ideja o karijeri u IT sektoru ukazala još kao maloj, budući da joj je otac takođe u IT-ju pa je celog života imala prilike da vidi koliko je uzbudljivo rešavanje programerskih problema. Kasnije se to pretvorilo u ljubav prema računarima i igrama, pa je odluka koji će fakultet upisati bila prilično laka.

Ulazak u sferu mobile development-a joj je otvorio dosta polja o kojima može da uči i odlučila je da to na neki način bude njena specijalizacija. Kako je vreme prolazilo, tako se i povećavalo njeno iskustvo sve dok nije bila spremna da se samostalno upustim u projekat poput Whisperr-a uz koji još uvek dosta uči.

Vladimir-Trkulja

Vladimir Trkulja – Startit

Vladimir Trkulja je jedan od osnivača Startita, organizacije koja pruža podršku timovima koji rade na razvoji globalnih digitalnih proizvoda i usluga. Završio je elektrotehnički fakultet u Beogradu i tokom poslednjih 15 godina radio kao programer, osmišljavao digitalne marketinške kampanje globalnih korporacija, vodio timove koji razvijaju digitalne proizvode, organizovao programe edukacije za više hiljada ljudi. Tokom svoje karijere se posebno fokusirao na kreiranje online i offline tehnoloških zajednica, crowdfunding, inkubaciju i akceleraciju kompanija, i nove poslovne modele.

pixels2pixels

pixels2pixels – VR tehnologija

Pixels2Pixels Studio bavi se izradom kreativnih digitalnih resenja poput VR i AR aplikacija, 3D modela i 3D Animacija, grafičkog dizajna, web dizajna i developmenta. Pobednici su prvog VR Hakaton u Inđiji nakon koga su nastavili sa razvojem aplikacije sa kojom su uzeli prvo mesto. Počeli smo kao freelanceri, a sada kao tim preuzimaju veće projekte na sebe. Krajem septembra uspešno su završili VR Aplikaciju u kojoj je predstavljen grad Šabac iz 15. veka, a koja je sada deo stalne postavke Narodnog muzeja Šabac.

Više o njihovom radu možete pogledati na veb sajtu pixels2pixels.com

Milos-Stankovic

Miloš Stanković – APIS STRATEGIC

Miloš Stanković je master software inženjer FON-a. Vlasnik mikro firme APIS STRATEGIC. Fullstack developer i odskora release manager u američkom startup-u SUPER (hellosuper.com). Takođe, Miloš je i Android developer, product manager i suvlasnik u Chooster-u (chooster.com)

S obzirom na to da je trenutno aktivan u više firmi i projekata na pozicijama developera i manager-a to dovodi da malo slobodnog vremena, ali i do mnogo kontakta sa ljudima sa različitih meridijana. Ono o čemu on može da nam kaže nešto više jeste kako ta različita poznanstva mogu da vam pomognu u sklapanju novih poslova, udruživanja ili „samo“ do razmene informacija koje vam mogu itekako značiti u radu i razvoju.

Katarina-Kosmina

Katarina Kosmina – UNDP

Katarina Kosmina je sa 16 godina dobila stipendiju međunarodne srednje škole u Mostaru i otišla iz Srbije, da bi nakon Mostara studirala film i međunarodne odnose u Čikagu, Parizu i Budimpešti. Posle 7 godina je odlučila da se vrati u Srbiju i sada radi na poziciji projektne koordinatorke u UNDP-ju, baveći se projektima koji se tiču otvorenih podataka i digitalne transformacije.

Katarina nam govori o otvorenim podacima.

Kakav je to novi resurs, koji je bolji od nafte, i i na koji način može da se koriste u cilju poboljšanja života građana?!

Goran-Jordovic-Mensch

Goran Jordović – MENSCH

Goran Jordović, na zemlji od ’88, na netu od 20Kbps. Nekad bio zaljubljenik u IT, a danas mu je IT kao žena kod koje je došao na miraz i ne može da ode. Od 2016. vlasnik agencije MENSCH, jedne od retkih koja je u pretplati u Poreskoj upravi. Hobi mu je kupovina domena javnih institucija, te tako stoji iza nekoliko servisa i portala uključujući pitajboga.com

Na POMAK konferenciji pričaće o tome kako voditi agenciju, tražiti i ubediti klijente da oni trebaju tebe, a ne ti njih.

3D-republika-David-Dakovic

David Daković – 3D Republika

3D Republika je zastupnik za industrijske desktop 3D štampače marke Ultimaker i Formlabs. Misija kompanije je da saradnjom s proizvodnim kompanijama, startapima i obrazovanjem pomogne u primeni ove tehnologije kroz širenje znanja o njenim mogućnostima.

Nazad na vrh