Prijava za POMAK konferenciju o frilensingu

  by    0   0

Timočki omladinski centar u novootvroenom Prostoru za POMAK organizovaće 25. oktobra 2017. godine, jednodnevnu POMAK konferenciju o frilensingu.

Ideja konferencije je da kroz panel diskusije i predavanja, zainteresovanim mladim ljudima prvenstveno iz Zaječara, ali i cele Istočne Srbije, približi mogućnosti (samo)zapošljavanja i rada u prostorima za zajedničko delovanje.

Nakon WebDan konferencije, koja je ove godine u partnerstvu sa WebDan udruženjem iz Bora, prvi put bila organizovana i u Zaječaru, u našem gradu biće održana još jedna slična konferencija. Tokom POMAK konferencije o frilensingu, freelanceri koji rade ili su radili u co-working prostorima u drugim gradovima, preneće učesnicima svoja iskustva kao freelancera, ali i koje su prednosti rada u prostorima za zajedničko delovanje.

Prostor za POMAK u kome će biti održana konferencija, prvi je takav multifunkcionalan prostor u istočnoj Srbiji. POMAK konferencija o frilensingu ujedno će biti i prva aktivnost u ovom prostoru. Prostor za POMAK prostire se na 250m2, nalazi se u samom centru grada Zaječara, a u svom sastavu imaće Co-Working prostor sa 10 radnih mesta / prostora za rad, veliku salu za organizaciju događaja do 60 gostiju, malu salu za sastanke sa 12 mesta, skype sobu, kancelariju sa 2 radna mesta i čajnu kuhinju.

Ukoliko želite da učestvujete na POMAK konferenciji o frilensingu neophodno je da popunite prijavni formular.

Prijave su otvorene do 23. oktobra 2017. godine, do 23:59h. Odabrane učesnike obavestićemo o učešću u utorak 24. oktobra 2017. godine do 12 časova, kada će im biti dostavljena i agenda konferencije.

POMAK konferenciju o frilensingu organizuje Timočki omladinski centar u okviru projekta Prostor za POMAK, podržanog od strane Ministarstva omladine i sporta.

Ideja o otvaranju prostora za POMAK pojavila se u TOC-u još krajem 2014. godine. Nakon održane prve nacionalne POMAK konferencije, januara 2015. godine na Borskom jezeru, TOC tim došao je do zaključka da je ovakav jedan prostor potreban i Zaječaru. Zaključci konferencije bili su da prostori u malim sredinama treba da imaju širu lepezu usluga i da na taj način predstavljaju i prostor za zajedničko delovanje i inkubaciju i edukaciju, ali i prezentacioni prostor, što će Prostor za POMAK i predstavljati. Realizaciju naše ideje pomogli su Trag fondacija, USAID, Razvojna agencija Srbije i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.


Povezani članci

Informatička radionica digitalnih veština Passo Lungo

Prostor za POMAK organizovaće u period novembar – decembar intenzivan dvomesečni kurs, informatičku radionicu digitalnih veština – Passo Lungo. Svedoci smo činjenice da je industrija video igara, trenutno jedan od najbrže rastućih kreativnih industrija, a istovremeno da kod nas još uvek ne postoji jasna razlika šta je to infromatičko znanje, a šta informatička veština.

Opširnije...

WordPress predavanje za učesnike Škole za kreativni POMAK

Za sve polaznike Škole za kreativni POMAK kao bonus radionicu organizovaćemo predavanje na temu WorPres CMS sistem. Ovo predavanje Timočki Omladinski Centar realizovaće 24. oktobra 2020. godine, u Prostoru za POMAK, u saradnji sa IT Akademijom, a predavanje će održati Zaječarac, Vuk Ninić, diplomirani inženjer informatike, inače profesor ove akademije. Na ovom predavanju učesnici će […]

Opširnije...

Radionice Grafičkog dizajna u okviru Škole za kreativni POMAK

Mladi iz Timočke krajne, zainteresovani za oblast Grafičkog dizajna, koji su se prethodno prijvaili za učešće na Školi za Kreativni POMAK, danas počinju radionice iz pomenute oblasti. Narednih dana, kroz 10 radionica, sa dvojicom iskusnih dizajnera imaće priliku da zagrebu ovu široku oblast i steknu osnove iz Grafičkog dizajna, koje je naravno neophodno u anrednom […]

Opširnije...

Kreativne industrije za početak Kreativnog POMAK-a

Škola Kreativni POMAK, u okviru istoimenog projekta, započeće predstojećeg vikenda, tačnije 5. septembra i to dvodnevnim predavanjem Uvod u kreativne industrije. Ovo predavanje održaće Aleksandar Đerić, konsultant za strategijski i projektni menadžment i razvoj mikro i malog biznisa, specijalista za oblasti kreativne ekonomije (kreativnih industrija) i kreativnog/analitičkog mišljenja. Tokom uvodnog predavanja, mladi, učesnici Škole za […]

Opširnije...

Kreativni POMAK – kako se uključiti u kreativne industrije i zahvaljući njima raditi na svojoj samozapošljivosti

Zanima vas fotografija, ali niste imali priliku da više o njoj i naučite? Voleli biste da naučite osnove grafičkog dizajna? Posećujete razne događaje, festivale, sajmove, konferencije, a pitali ste se ko sve logistički stoji iza toga i šta je sve za jedan takav događaj potrebno? Čuli ste za pojam kreativne industrije, ali niste znali šta […]

Opširnije...

Komentarisanje je zatvoreno.

Nazad na vrh