Trening za primenu LEAN metodologije u poslovanju

  by    0   0

Timočki Omladinski Centar organizovaće u sredu 6. februara 2019. godine trening za primenu LEAN metodologije. Trening će biti relizovan u okviru projekat POMAK zajednica, koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Na ovom treningu naučićete kako da primenite LEAN principe u vašem poslovanju. Ova metodologija pre svega se odnosi na razvoj novih proizvoda i usluga, njihovo testiranje na tržištu i smanjenje troškova i rizika u procesu planiranja, dizajniranja, testiranja i izmene proizvoda i usluga. LEAN kao metodologija omogućava drastično smanjenje procesa i vremena koje je potrebno za razvoja i lansiranja proizvoda.

LEAN je termin koji opisuje održivi pristup poslovanju (organizaciji) koji koristi manje svega (resursa, investicija, troškova), da pruži više (kvaliteta, profita, zadovoljstva kupaca). LEAN je poslovna strategija bazirana na zadovoljenju kupaca isporukom kvalitetnih proizvoda i usluga koji su baš ono što kupac želi, kad ih želi, u željenoj količini, po pravoj ceni, koristeći minimum materijala, opreme, prostora, rada i vremena.

Iako se u današnje vreme dosta može čuti i pročitati o lean metodologiji njena primena je vrlo često nezadovoljavajuća. Dvodnevni trening je pre svega namenjen mladim preduzetnicima koji su nedavno započeli svoj biznis, i to onima koji su zainteresovani za bolju organizaciju svojih resursa.

Ključna upotreba LEAN metodologije je da sa što manje truda, ulaganja i vremena razvijate i testirate nove usluge i proizvode, ali i da primenom metodologije na svim nivoima organizacije umanjite troškove, povećate efikasnost, drastično fokusirate i povećate vrednost koju vaši klijenti dobijaju. LEAN ključna u procesu povećanja vrednosti koje klijenti dobijaju uz smanjenje otpada i viška aktivnosti, ulaganja i procesa. Pored toga LEAN vam omogućava da na vreme shvatite da neki proizvodi ili usluge ne ispunjuju vaša očekivanja i na vreme prekinete ulaganje u neproduktivne proizvode ili usluge.

Na ovoj radionici pomoći ćemo vam da naučite i isplanirate implementaciju LEAN procesa u vašem preduzeću.

Pokrićemo teme:

  • LEAN metodologije i osnovnih koncepata rada po njoj
  • Metode LEAN kreiranja proizvoda i usluga
  • Kreiranje Minimal viable product-a tj MVP
  • Kako se proizvodi i usluge testiraju
  • Uloge fokus grupa u inicijalnom dizajniranju proizvoda
  • Koncept LEAN ciklusa za testiranje i razvoj proizvoda i usluga
  • LEAN kao metodologija za optimizovanje procesa rada i proizvodnje

Imaćete priliku:

  • da jedan svoj proizvod provučete kroz LEAN proces planiranja i da napravite proces testiranja i unapređenja proizvoda za vaš ključni proizvod ili uslugu
  • da napravite plan kako sprovesti LEAN u vašem preduzeću

Kako da se prijavite:

Prijavite se popunjavanjem prijavnog forumalara do 3. februara 2019. godine.

Odabrane učesnike kontaktiraćemo u ponedeljak 4. februara 2019. godine putem mail-a koje su ostavili u prijavnom formularu.

Kada i gde će biti održana obuka:

Trening za primenu LEAN metodologije biće održan 6. februar 2019. godine u Prostoru za POMAK u Zaječaru (Generala Gambete 44, 8. sprat).

Za sve dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate kancelariju TOC-a na telefon 069 444 1091 ili  e-mail office@toc.rs .


Povezani članci

Pokreni DOBAR Biznis u Zaječaru

Zainteresovani da pokrenete sopstveni biznis? Želite da znate šta je to društveno odgovorno preduzetništvo? Mi smo tu da ti pomognemo da ideju pretočiš u biznis plan kroz društveno odgovorno preeduzetništvo! 🙂 Pokreni DOBAR Biznis! predstavlja jednodnevni trening sastavljen od tri radionice na kom ćete steći osnovno znanje o ovoj temi i saznati više o Social […]

Opširnije...

Radionica – Javni nastup, kako da predstavite sebe

Komunikacija je možda jedan od najvažnijih segmenata u biznisu. Bilo da želite da prodate neki proizvod ili želite da predstavite nešto što radite, potreban vam je dobar javni nastup. Kako bi ono što želite da kažete došlo do vaše ciljne grupe, potrebno je definisati dobru poruku koju želite da prenesete, ali i da znate kako […]

Opširnije...

Dokumentarni film Obrazovanje za 4.0 revoluciju gostuje u Zaječaru

Roboti, automobili bez vozača, otključavanje vrata očima su naša realnost. Ove tehnologije već postoje i postaju sveprisutne širom sveta. Ako nismo spremni za ovu promenu u tehnologiji mi ćemo ostati bez dobrobiti i bogatstva koju će ona prouzrokovati. Međutim ako pripremimo svoju decu, ona će biti u prilici da upravljaju tehnologijom, a ne da tehnologija […]

Opširnije...

Promocija programa ERAZMUS za mlade preduzetnike u Zaječaru

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog okruga u saradnji sa Timočkim omladinskim centrom, organizovaće info dan „Programi Evropske unije za mala i srednja preduzeća“, koji će se održati u sredu, 6. marta 2019. godine sa početkom u 11.30 u Velikoj sali Regionalne privredne komore, ul. Nikole Pašića, 37 u Zaječaru.

Opširnije...

Cyber security radionica – Phishing

Pored MeetUp-ova na različite, a opet slične teme, počinjemo i sa realizacijom jednodnevnih radionica koje mogu pomoći u poslovanju mladim preduzetnicima i frilenserima koji rade putem Interneta. Prva u nizu radionica biće održana u subotu 23. Februara 2019. Godine u 17 časova u Prosotru za POMAK. Tema radionice je Cyber Security-a i kako se zaštiti […]

Opširnije...

Komentarisanje je zatvoreno.

Nazad na vrh