Trening za primenu LEAN metodologije u poslovanju

  by    0   0

Timočki Omladinski Centar organizovaće u sredu 6. februara 2019. godine trening za primenu LEAN metodologije. Trening će biti relizovan u okviru projekat POMAK zajednica, koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Na ovom treningu naučićete kako da primenite LEAN principe u vašem poslovanju. Ova metodologija pre svega se odnosi na razvoj novih proizvoda i usluga, njihovo testiranje na tržištu i smanjenje troškova i rizika u procesu planiranja, dizajniranja, testiranja i izmene proizvoda i usluga. LEAN kao metodologija omogućava drastično smanjenje procesa i vremena koje je potrebno za razvoja i lansiranja proizvoda.

LEAN je termin koji opisuje održivi pristup poslovanju (organizaciji) koji koristi manje svega (resursa, investicija, troškova), da pruži više (kvaliteta, profita, zadovoljstva kupaca). LEAN je poslovna strategija bazirana na zadovoljenju kupaca isporukom kvalitetnih proizvoda i usluga koji su baš ono što kupac želi, kad ih želi, u željenoj količini, po pravoj ceni, koristeći minimum materijala, opreme, prostora, rada i vremena.

Iako se u današnje vreme dosta može čuti i pročitati o lean metodologiji njena primena je vrlo često nezadovoljavajuća. Dvodnevni trening je pre svega namenjen mladim preduzetnicima koji su nedavno započeli svoj biznis, i to onima koji su zainteresovani za bolju organizaciju svojih resursa.

Ključna upotreba LEAN metodologije je da sa što manje truda, ulaganja i vremena razvijate i testirate nove usluge i proizvode, ali i da primenom metodologije na svim nivoima organizacije umanjite troškove, povećate efikasnost, drastično fokusirate i povećate vrednost koju vaši klijenti dobijaju. LEAN ključna u procesu povećanja vrednosti koje klijenti dobijaju uz smanjenje otpada i viška aktivnosti, ulaganja i procesa. Pored toga LEAN vam omogućava da na vreme shvatite da neki proizvodi ili usluge ne ispunjuju vaša očekivanja i na vreme prekinete ulaganje u neproduktivne proizvode ili usluge.

Na ovoj radionici pomoći ćemo vam da naučite i isplanirate implementaciju LEAN procesa u vašem preduzeću.

Pokrićemo teme:

  • LEAN metodologije i osnovnih koncepata rada po njoj
  • Metode LEAN kreiranja proizvoda i usluga
  • Kreiranje Minimal viable product-a tj MVP
  • Kako se proizvodi i usluge testiraju
  • Uloge fokus grupa u inicijalnom dizajniranju proizvoda
  • Koncept LEAN ciklusa za testiranje i razvoj proizvoda i usluga
  • LEAN kao metodologija za optimizovanje procesa rada i proizvodnje

Imaćete priliku:

  • da jedan svoj proizvod provučete kroz LEAN proces planiranja i da napravite proces testiranja i unapređenja proizvoda za vaš ključni proizvod ili uslugu
  • da napravite plan kako sprovesti LEAN u vašem preduzeću

Kako da se prijavite:

Prijavite se popunjavanjem prijavnog forumalara do 3. februara 2019. godine.

Odabrane učesnike kontaktiraćemo u ponedeljak 4. februara 2019. godine putem mail-a koje su ostavili u prijavnom formularu.

Kada i gde će biti održana obuka:

Trening za primenu LEAN metodologije biće održan 6. februar 2019. godine u Prostoru za POMAK u Zaječaru (Generala Gambete 44, 8. sprat).

Za sve dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate kancelariju TOC-a na telefon 069 444 1091 ili  e-mail office@toc.rs .


Povezani članci

POMAK meetUp – Profesionalni gaming prednosti i mane

Pred nama je još jedan meetUp. U Prostoru za POMAK biće organizovano predavanje na temu profesionalnog gejminga u sredu 31. jula 2019. godine u 18 časova. Na ovu temu razgovaraćemo sa našim sugrađaninom Pavlom Veljkovićem. O temi: Profesionalni gaming je trend koji se rapidno siri u svetu.Pozivamo sve ljude koji se bave amaterski ili su […]

Opširnije...

Francuski filmski karavan u Zaječaru

Francuski institut u Srbiji u saradnji sa Prostorom za POMAK organizovaće Francuski filmski karavan u Zaječaru u periodu od 15. do 18. jula. Francuski filmski karavan se održava u više od četrdeset gradova u Srbiji, a Francuski institut sa ponosom ističe da će nam kompanija Mlekoprodukt biti partner u 2019. godini. Ovaj put predstavićemo vam […]

Opširnije...

Predavanje u Prostoru za POMAK – Kako prepoznati potrebe kupca i unaprediti poslovanje?

Iako je pet puta skuplje pridobiti novog kupca nego zadržati starog, prosečan biznis u toku godine izgubi više od 70% postojecih mušterija. Dvočasovna interaktivna radionica ponudiće odgovore na pitanja zašto kupci odlaze i kako ih zadržati, ali i privući nove. O Predavanju Nekada se kvalitetan odnos sa kupcima ostvarivao kroz repetitivnu kupovinu na istom mestu, […]

Opširnije...

Cleantech meetup — Kako do novca za razvoj „zelenog” startapa u Srbij?

U četvrtak, 13. juna, od 17:30 časova u Prostoru za POMAK biće održan meetup na kojem će govoriti Miloš Ranić i Nemanja Milović. Tema meetupa će biti predstavljanje mogućnosti za dobijanje sredstava u oblasti čistih tehnologija i iskustvo kragujevačkog startapa Freon Frog.

Opširnije...

OPENS resurs kafe dolazi u Zaječar – Forum kreativna Evropa

Šta je uopšte Resurs kafe? Resurs kafe je događaj na kome ćemo ugostiti do 25 ljudi iz civilnog sektora, koji će u neformalnoj atmosferi imati priliku da pričaju, dele iskustva i uče jedni od drugih. Ovaj događaj namenjen je pre svega omladinskim organizacijama i organizacijama koje rade sa mladima, ali i drugim zainteresovanim stranama. Opens […]

Opširnije...

Komentarisanje je zatvoreno.

Nazad na vrh